Togo All Stars debuteren in september met album en tour

Sensationele voodooband eindelijk te zien en te horen in West-Europa

Ze komen uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Middenin het gebied waar de West-Afrikaanse muziek ontbolsterde en grote successen vierde: de highlife uit Accra, het Orchestre Polyrythmo uit Cotonou, de legendarische Fela Kuti en zijn afrobeat uit Lagos. In deze omgeving creëerden de Togo All Stars hun opwindende, eigen stijl, een stijl waarin voodoo een grote rol speelt. 

Leendert van der Valk - muziekjournalist en schrijver van het boek Voudou (april 2017) - schrijft: “De Togo All Stars mengen funky voodoomuziek met highlife en afrobeat. De stuwende ritmes en blazers van dit bijzondere collectief - dat nog nooit eerder buiten Afrika te horen was - doen denken aan Fela Kuti's band.”

Voodoo is dit jaar een programmalijn op Into The Great Wide Open, voor het festival aanleiding om de band over te halen. Ze komen in vol ornaat, geleid door een frontzanger en frontzangeres, met veel blazers en percussie én hun debuutplaat dus. Het is jazz, het is pop, het afrobeat, highlife, funk en ook voodoo. Veel voodoo. Voodoo is de West-Afrikaanse religie die met de slavenhandel meekwam naar Amerika, daar verboden werd maar een schuilkerk vond in de muziek. De voodoogoden die Togo All Stars bezingen lieten hun sporen na in jazz, blues, salsa en samba.

Voordat ze medio september het Voodoo To Go Festival in de TivoliVredenburg headlinen doen de Togo's ook nog Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Brussel en Nijmegen aan.

Er valt nog wel meer over de band en haar muziek te vertellen maar, zoals de jonge bassist Wisdom Lawson Latevi van de Togo All Stars al eens zei: “Too much talking is not good, meet me on stage.”

Het debuutalbum wordt op vrijdag 1 september uitgebracht door Excelsior Recordings op initiatief van Into The Great Wide Open.

31 augustus Into The Great Wide Open - Vlieland

01 september Paradiso Noord - Amsterdam

02 september Into The Great Wide Open - Vlieland

07 september Bird - Rotterdam

10 september Flux op Locatie / Hembrug Happening - Zaandam

15 september TivoliVredenburg (Voodoofestival) - Utrecht

16 september Vera - Groningen

17 september Ancienne Belgique - Brussel

23 september Doornroosje - Nijmegen