Spinvis live online

Concert vanuit De Roma gratis via vpro.nl/3voor12 en vrtnws.be

Omdat het zo’n goed jaar was, met een tamelijk briljant album, een immens succesvolle toernee en heel veel bijzondere gebeurtenissen onderweg, sluit Spinvis 2017 af met een geschenk voor alle mensen, te weten een gratis stream vanuit De Roma in Antwerpen van zijn laatste clubshow dit jaar. In 2018 volgt Spinvis het spoor met onder andere een serie clubshows in maart en april.

Het liveconcert van 23 december is gratis te volgen op vpro.nl/3voor12 en vrtnws.be en begint om 20u.

Aan het einde van april 2017 - het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum vierde als artiest - verscheen zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. "Een album waarmee hij zichzelf overtreft", zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het gegeven dat het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen 'Tot Ziens Justine Keller', en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’). Artiesten die dat voor elkaar krijgen (én goed verkopen én jezelf telkens naar een nog hoger niveau verheffen) zijn zeldzaam. Sinatra, Brel, The Beatles - roepen we dan zachtjes.

Spinvis wordt live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Spinvis volgt het Spoor

2018

29 maart P60, Amstelveen
5 april 013, Tilburg
6 april De Pul, Uden
12 april Luxor Live, Arnhem
13 april Poppodium Grenswerk, Venlo
28 april Neushoorn, Leeuwarden

Purchase