Luister en kijk naar Tyfoon van Véras

Véras Fawaz debuteert bij Excelsior Recordings met Tyfoon - eerste single van EP Destructie

Véras Fawaz kan een hoop. Muzikant, zanger, songschrijver, YouTuber, presentator en clipmaker. Na een gebroken liefde heeft hij tezamen met Dylan van Dael en bij Isa Azier (de broer van) in Berlijn een hele mooie melancholieke EP Destructie gemaakt die later dit jaar zal verschijnen. Tyfoon is de eerste single van Destructie en kwam vandaag uit. 

Over Tyfoon: "Tyfoon gaat over de storm die in je leven komt na het einde van een relatie. Je probeert de draad op te pikken maar alles wat je doet voelt verkeerd, je bent kapot. De tijd gaat voor iedereen door maar jij staat stil, vastgenageld aan de grond. Het gebrek aan liefde slokt je op als een junkie zonder heroïne. Nooit meer zul je met haar zijn. Had ik maar gepraat, had ik maar alles anders gedaan? Duizenden scenario’s in je hoofd maar in de storm van ontkenning moet je accepteren. Er is een tijd van komen en gaan. Alles moet uiteindelijk vergaan."

http://xlcr.nl/veras-tyfoon

Véras is na een hiatus van anderhalf jaar terug. Na zijn debuut EP Ali uit 2018. Waarin hij op langzame lo-fi beats diepe, eerlijke en artistieke teksten over zijn Islamitische vader, zijn overleden broertje en zijn persoonlijke issues zingt. Nu in 2020 brengt hij zijn nieuwe EP Destructie uit via Excelsior Recordings. Op Destructie onderzoekt Véras zichzelf om tot de kern van een depressie te komen. Eerlijk en oprecht. Het is een melancholieke gebroken-hart-plaat, maar met een poprand.

Véras

https://www.youtube.com/channel/UCIgGKQlKz3YfxytoYudn9XA

https://www.instagram.com/veras/

https://www.verasfawaz.com/