Douglas Firs in oktober met nieuw album ‘Hinges of Luck’

Releaseshows in AB Brussel en Bitterzoet Amsterdam

De Belgische band met eerdere singles “Don’t Buy The House”, “Caroline” en “Pretty Legs & Things To Do” komt met een nieuwe, frisse sound.

Douglas Firs, de indie-band rond G. Van Hellemont, heeft zijn 3de studio album klaar: Hinges of Luck komt uit op 13 oktober via Excelsior Recordings. De plaat telt 12 songs en werd geschreven tijdens een 6 weken durende trip in Canada & New York. Ze werd thuis opgenomen met de band waaronder Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) en Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) en gemixt in Louisville, Kentucky door Kevin Ratterman (Ray Lamontagne, My Morning Jacket).

“Deze muziek gaat over een hele generatie – de mijne – die worstelt met alle mogelijkheden die haar wordt aangereikt,” vertelt Gertjan over zijn nieuwe plaat. “Alleen al in mijn vriendenkring zie ik een psycholoog die eigenlijk marien bioloog wil zijn, een woordvoerder die zich eerder schrijver voelt en een advocaat die liever grafisch ontwerper zou worden. En het ergste: dat kán allemaal. Maar – om het met één van de titels te zeggen – How can you know?” 

We hebben ook geen idee, maar het goede nieuws: het nieuwe Douglas Firs album is er. Pre-order het album op cd of vinyl in de Excelsior Shop.

Douglas Firs:

26/09 Luistersessie in Excelsior Studio (avant-première NL)
28/09 Luistersessie in AB Salon (avant-première BE)

13/10 RELEASE HINGES OF LUCK (album)

28/10 AB, Brussel (release show BE)
08/11 Bitterzoet, Amsterdam (release show NL)

Hinges of Luck tracklist:

01 intro
02 The Both of Us
03 How Can You Know
04 45 Days
05 Too Much & Too Fast
06 The Waiting Around
07 Hannah
08 Judy
09 Undercover Lovers
10 The Hinges of Luck
11 A Long Time Ago
12 Montréal

Purchase