Matthew Silver schittert in ontroerende video van AWKWARD i

Regisseur Michiel ten Horn (Aanmodderfakker) filmt video voor Milkshakes Funnelcakes in New York

AWKWARD i heeft een video van Milkshakes Funnelcakes gedeeld. In deze video, geregisseerd door Michiel ten Horn (Aanmodderfakker), schittert de New Yorker Matthew Silver in een magisch en tegelijk ontroerend verhaal. Milkshakes Funnelcakes is de eerste track van het in februari te verschijnen album KYD.

Regisseur Michiel ten Horn gebruikte voor zijn debuutfilm (De ontmaagding van Eva van End) al muziek van AWKWARD i (het alter ego van Djurre de Haan) en de twee vonden elkaar ook bij de score van Ten Horn’s Aanmodderfakker. Beide films leverden de Haan een Gouden Kalf-nominatie op.

Een video bij de muziek van AWKWARD i leek een kwestie van tijd. Toen Ten Horn in New York verbleef leek dat moment aangebroken. “Ik werd gebombardeerd door film, alles straalt film uit daar”, vertelt Ten Horn. “Ik had een bepaald gevoel bij het liedje en zocht een juiste hoofdpersoon. Toen trof ik Matthew (Silver), met een eenhoorn en een rubberen kip, in badpak, op een plein.”

Matthew Silver is een graag geziene straatartiest op Union Square in New York en heeft daarmee door de jaren heen landelijke bekendheid verworven. Naast Matthew Silver is ook David Neal Levin in de video te zien.

Milkshakes Funnelcakes is de eerste track van AWKWARD i’s derde album, dat in februari op Excelsior Recordings verschijnt. Dit najaar tourt AWKWARD i solo door Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Na de release volgt er een clubtour met band.

28/10 Ancienne Belgique (with Douglas Firs), Brussel (BEL)
04/11 Het Burgerweeshuis, Deventer
05/11 ROOTZZ Festival @ Mezz, Breda
10/11 Paradiso@Roode Bioscoop, Amsterdam
11/11 Melodica Festival, Wenen (OOS)
13/11 Platoo Montag in der Scherbe, Graz (OOS)
01/12 Rotown@V11, Rotterdam
02/12 Blue Note, Dresden (DUI)
09/12 De Spot@Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
14/12 Hedon (with Tangarine), Zwolle