Happy Camper keert terug met nieuw geluid en gezicht

Album Gravity verschijnt 27 oktober • Nederlandse clubtour in december

Happy Camper is terug. Met een nieuwe plaat, een nieuw geluid en een nieuw gezicht. Het derde album Gravity verschijnt op 27 oktober bij Excelsior Recordings en in december gaat de band op tour langs de Nederlandse clubs. Met op deze plaat in de gelederen de vocalisten Kris Berry, IX, Pien Feith, Marien Dorleijn (Moss), Emil Landman en Tessa Douwstra (Luwten).

De onlangs verschenen singles Easy Way Out en Go Home markeren de nieuwe muzikale richting die Happy Camper op Gravity in slaat. Het muziekproject rondom muzikant, producer, componist en animatiefilmmaker Job Roggeveen zoekt in elf songs de contreien van synthpop en elektronica op zonder het herkenbare Happy Camper-gevoel op te offeren. De catchy melodieën vormen een treffend contrast met de wat zwaardere thematiek, over op een kruispunt staan in je leven. De tour trekt langs de clubs in Groningen, Utrecht, Zwolle, Breda en Amsterdam.

Met behulp van gastartiesten als Janne Schra, Blaudzun en Tim Knol bracht Roggeveen eerder twee albums uit vol gearrangeerde pop, beïnvloed door chansons en filmmuziek. Happy Camper ontwikkelde zich tot een omvangrijke audiovisuele live-ervaring, met een bezetting van soms wel twintig muzikanten. 

Roggeveen is tevens onderdeel van animatiestudio Job, Joris & Marieke. Hun korte film A Single Life werd in 2015 genomineerd voor een Oscar binnen de categorie Best Animated Short Film. De muziek van Happy Camper is vaak direct geïnspireerd door de soundtracks die Roggeveen voor hun animatiefilms componeert. Dit uit zich in de melodieën en de combinatie van orkestrale strijkers met analoge synths, waarmee hij steeds dat typerende contrast tussen het intense en luchtige opzoekt. Net als de voorgaande albums bewandelt Happy Camper niet het geijkte pad met derde langspeler Gravity. 

Audio & Video Easy Way Out: xlcr.nl/happycamper-easywayout
Audio & Video Go Home xlcr.nl/happycamper-gohome

Happy Camper Online:
facebook.com/happycampermusic
instagram.com/happycampermusic
twitter.com/happycamperrrr

happycampermusic.com